Suradnja HBOR-a i crnogorskog IRF-a

Bez autora
Mar 25 2012

Predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Anton Kovačev i predsjednik Uprave Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Crne Gore Dragan Lajović potpisali su sporazum o suradnji dviju institucija. Supotpisnici su Emilija Nagj, članica Uprave HBOR-a, i Predrag Poček, izvršni direktor IRF-a. Sporazum je potpisan radi uspostave okvira za buduću suradnju tih dviju institucija u obliku poticanja trgovine i investicija između dviju zemalja, kao i radi sudjelovanja i pružanja usluga u zajedničkim projektima na trećim tržištima. U sklopu suradnje predviđena je edukacija zaposlenika, obostrani posjeti te organizacije seminara i skupova o temama iz djelokruga poslovanja HBOR-a i IRF-a. Crnogorski IRF, osnovan 31. prosinca 2009. kao dioničko društvo čiji je stopostotni dioničar vlada, započeo je s radom 31. ožujka 2010.

Suradnja HBOR-a i crnogorskog IRF-aPredsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Anton Kovačev i predsjednik Uprave Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Crne Gore Dragan Lajović potpisali su sporazum o suradnji dviju institucija.

Supotpisnici su Emilija Nagj, članica Uprave HBOR-a, i Predrag Poček, izvršni direktor IRF-a.

Sporazum je potpisan radi uspostave okvira za buduću suradnju tih dviju institucija u obliku poticanja trgovine i investicija između dviju zemalja, kao i radi sudjelovanja i pružanja usluga u zajedničkim projektima na trećim tržištima. U sklopu suradnje predviđena je edukacija zaposlenika, obostrani posjeti te organizacije seminara i skupova o temama iz djelokruga poslovanja HBOR-a i IRF-a.

Crnogorski IRF, osnovan 31. prosinca 2009. kao dioničko društvo čiji je stopostotni dioničar vlada, započeo je s radom 31. ožujka 2010. Fond je osnovan radi poticanja i ubrzanja razvitka Crne Gore kroz odobravanje kredita (izravno ili putem poslovne banke) te izdavanje garancija; kroz obavljanje poslova vezanih za prodaju kapitala u njegovu portfelju te ostalih poslova kojim se osigurava podrška gospodarskom razvitku. U skoroj budućnosti IRF planira ponuditi i faktoring kako bi utjecao na poboljšanje likvidnosti sektora malog i srednjeg poduzetništva u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik